Turkish kjøper 25 nye Airbus A350-900

Turkish Airlines og Airbus har nylig signert en MoU-avtale (Memorandum of Understanding) der flyselskapet har forpliktet seg til å kjøpe 25 A350-900 fra Airbus.

0

Avtalen ble undertegnet i Élysée-palasset i Paris i forbindelse med president Recep Tayyip Erdoğans offisielle besøk i Frankrike og hans møte med president Emmanuel Macron.

A350 XWB er et to-motors langdistansefly der flykropp og vinger primært er bygget i karbonfiber. Aerodynamisk design og drivstoffeffektive motorer fra Rolls-Royce, bidrar til operativ effektivitet med 25 prosent lavere drivstofforbruk- og utslipp, i tillegg til betydelig lavere vedlikeholdskostnader. Kabinen er utformet for å ivareta passasjerers komfort og velvære for en best mulig flyopplevelse.

Sterk satsing i 2018
Turkish Airlines flyr til flere destinasjoner enn noe annet flyselskap i verden, og de nye flyene vil være av stor betydning for selskapets videre satsning og videreutvikling av både nye og eksisterende ruter.

I 2018 forventer selskapet å fly 74 millioner passasjerer. Per i dag opererer selskapet ruten Oslo-Istanbul med to daglige avganger. I 2018 vil selskapet sette inn en Airbus A330 (wide-body) på den ene avgangen, noe som vil øke kapasiteten med 40 000 seter per år fra Oslo til den tyrkiske hovedstaden. I 2018 vi selskapet også flytte sitt hovedkontor til den nye flyplassen som nå bygges i Istanbul og som vil kunne håndtere inntil 200 millioner passasjerer årlig.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder