Transatlantisk milepæl for Norwegian

Siden lanseringen i 2013 passerte Norwegian i dag tre millioner passasjerer på selskapets langruter fra Europa til USA. Denne milepælen er det all grunn til å markere.

0

Norwegian flyr i dag til ni destinasjoner i USA og er med det det flyselskapet som tilbyr flest amerikanske destinasjoner direkte fra Skandinavia. Mot slutten av september har en million passasjerer fløyet mellom Norge og USA.

Størst i Skandinavia

– Vi ser at flere og flere kunder velger Norwegian når de skal reise transatlantisk. At vi i dag når tre millioner passasjerer er en milepæl for oss, og viser at både europeere og amerikanere setter pris på billige billetter, direkteruter, god service og nye, mer miljøvennlige Dreamlinere, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere har antallet transkontinentale ruter økt. Den internasjonale strategien er dermed i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i år har selskapet lansert ruter mellom Paris og Barcelona og USA. Norwegian har nå 37 direkteruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, og 42 ruter dersom man inkluderer rutene mellom Skandinavia og Thailand.

Norwegian er med andre ord et globalt ekspanderende selskap, med en ordre på over 260 splitter nye fly, deriblant 31 Dreamlinere. Norwegian tilbyr nå flere direkteruter mellom Skandinavia og USA enn noe annet flyselskap.

– Mange amerikanere ønsker å besøke store europeiske metropoler som London, Paris og Roma, men det er helt tydelig at USA-rutene til Norge er godt fylt med både turister og forretningsreisende, sier Kjos.

– På mange ruter fra USA til Skandinavia har vi omtrent 30 prosent amerikanske reisende, og på enkelte ruter fra USAs vestkyst er vi oppe i omtrent 50 prosent amerikanere. At flere besøker Norge skaper jobber og bidrar til den lokale økonomien.

Stadig flere ruter

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskap har flere medarbeidere i USA enn Norwegian.

Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Norwegians langdistanseruter direkte fra Oslo Gardermoen:

Oslo (OSL) – New York (JFK): Fire avganger i uken

Oslo (OSL) – Los Angeles (LAX): To avganger i uken

Oslo (OSL) – Oakland (OAK): To avganger i uken

Oslo (OSL) – Fort Lauderdale (FLL): To avganger i uken

Oslo (OSL) – Orlando (MCO): En avgang i uken

Oslo (OSL) – Boston (BOS): To avganger i uken

Oslo (OSL) – Las Vegas (LAS): En avgang i uken (fra november)

Oslo (OSL) – San Juan (SJU): En avgang i uken

Oslo (OSL) – Bangkok (BKK): To avganger i uken

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder