Facebook-revolusjon fra Icelandair

Icelandair annonserer det revolusjonære trekket å tilby flybookinger via Facebook Messenger.

0

Facebook Messenger Stopover Bot gjør det enklere enn noensinne å bestille en Icelandair Stopover. Tjenesten er tilgjengelig 24/7, passasjerer kan søke og bestille flybilletter direkte via Facebook Messenger.

Den nye tjenesten setter Icelandair i forkant av den oppadgående trenden med Conversational Commerce, å benytte kommunikasjonsapplikasjoner som utsalgspunkt. Icelandairs bruk av Facebook Messenger-teknologi er et steg mot å forbedre kundeopplevelsen.

Bot er et serviceverktøy, som sammen med booking- og søkefunksjonalitet kan svare på ofte stilte spørsmål og bidra med raske svar i form av både tekst, bilder og videoer.

Gudmundur Óskarsson, Director Marketing and Business Developmen hos Icelandair kommenterer:

– Vi ønsker å stadig forbedre reiseopplevelsen for våre kunder, noe som starter helt fra begynnelsen, ved booking-opplevelsen. Ved å være det ledende flyselskapet i å tilby flybestillinger via Facebook Messenger, viser vi vår forpliktelse overfor kunden. Vi er bevisste på hvilke plattformer våre kunder bruker og ønsker å tilby nye måter å kommunisere med dem på, og samtidig også tilby verdifulle interaksjoner. Med denne tankegangen ønsker vi å posisjonere oss som mer enn bare et flyselskap, men også som et programvareselskap. Lanseringen av Stopover Bot er et nytt steg mot målet om at kundene skal kunne bestille en flyreise hvor som helst, når som helst.

Icelandair har samarbeidet med Travelaer for å utvikle den første utvidelsen av bookingmuligheter utenfor nettsiden, dette basert på undersøkelser som viser at kommunikasjonsapplikasjoner har forbigått andre sosiale medier, samt innsikt i forbrukervaner. De jobber for tiden med fase to av boten, for å kunne tilby ytterligere funksjonalitet og forbedre forbrukeropplevelsen.

For å komme i gang, skriv til Icelandair på: facebook.com/Icelandair eller m.me/Icelandair.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder