Snøvær på Kanariøyene

Solhungrige nordmenn på Gran Canaria fikk seg en solid overraskelse torsdag, da snøen plutselig lavet ned over store deler av øya.

0

Gran Canaria går for å være Kanariøyenes mest solsikre, men i likhet med flere av de andre øyene lavet snøen ned. På spansk tv ble det slått stort opp at både lokale og besøkende kastet snøball – en relativt ukjent aktivitet på disse breddegrader.

– Vi koser oss innendørs med tapas og god vin, som en norsk gjest på Lanzarote ga uttrykk for på Facebook, da vinteren landet på øya. Et par forsøk på å bevege seg utendørs sendte dem fort inn igjen. Kraftig, sur vind og regn sto i veien.

Normaltemperaturen på denne tiden av året er 20 grader. Været som nå har rammet øyene skyldes en kaldluftfront fra Grønland, og myndighetene melder om fortsatt kraftig nedbør, sterke vinder og minusgrader i høyden, samtidig som de advarer folk mot å dra opp i fjellene.

Hovedstaden på Gran Canaria, Las Palmas, har foreløpig unngått snøvær, men det advares mot fortsatt mye nedbør.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder