Slik vil Etihad selge Air Berlin til Lufthansa

Ifølge danske check-in.dk skal Etihad har tilbudt Lufthansa en eierandel i Alitalia om tyskerne tok over kriserammede Air Berlin.

0

Spekulasjonene går høyt i internasjonale og italienske medier. Ifølge dem vil det Abu Dhabi-baserte flyselskapet Etihad ha Lufthansas hjelp til å kvitte seg med Air Berlin, som Midtøsten-selskapet eier 30 prosent av.

Partene skal ha arbeidet frem en plan som innebærer at Lufthansa tar over Air Berlin og fusjonerer det med datterselskapet Eurowings. I stedet for å betale for handelen skal Lufthansa få en aksjepost i italienske Alitalia. Der har Etihad en eierpost på 49 prosent, etter et kjøp tidligere i år.

I forrige uke fortalte italienske medier at ledelsen i Lufthansa og Alitalia har møttes for å diskutere et strategisk samarbeid. Samarbeidet skulle innledes om avtalen falt på plass. Ifølge check-in.dk avviste Lufthansa-ledelsen forslaget.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder