SAS sesongtilpasser kapasiteten

På linje med SAS’ strategi med å tilpasse trafikken etter sesongforandringer i etterspørselen, reduserte selskapet kapasiteten i januar.

0

SAS reduserte den totale kapasiteten i januar med ca en prosent og antallet flyavganger med fire prosent. Dette, i kombinasjon med foregående års store 70-årskampanje, førte til lavere trafikkvolum og kabinfaktor. Sammenlignet med januar 2016 økte derimot SAS kabinfaktoren og antallet reisende.

– Vi fortsetter å tilpasse produksjonen etter sesongforandringene i etterspørsel i tråd med vårt omstillingsarbeid. Det innebærer at vi i løpet av januar, som er en typisk lavsesongmåned, reduserte produksjonen. Trafikken har i løpet av de siste tre måneder utviklet seg i tråd med våre forventninger, med unntak av vår enhetsinntekt og yield som har hatt en litt sterkere utvikling, sier Rickard Gustafson, administrerende direktør og konsernsjef i SAS.

SAS kommer de kommende månedene til å fortsette med å tilpasse produksjonen etter sesong. Som et eksempel på dette åpner SAS blant annet i løpet av vinteren nye reisemål som Madeira, Chambery og Genua.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder