Resultat-nedgang for SAS

SAS gikk 530 millioner i pluss i fjerde kvartal, som er 267 millioner kroner mindre enn samme kvartal i fjor. Det betyr at SAS-ledelsen nå skjerper spareprogrammet.

0

Resultatet var dårligere enn ventet, ifølge prognoser utført av Reuters. Omsetningen for fjerde kvartal endte på 10 227 millioner kroner*, som er noe høyere enn fjorårsomsetningen på 10 018 millioner kroner.

Enhetsinntekten (PASK) sank med 7,7 prosent.

– Markedssituasjonen har i løpet av høsten blitt mer krevende, og tempoet i endringen i flyindustrien øker på. Samtidig vokser det skandinaviske flymarkedet, og etterspørselen etter flere langdistanselinjer og fritidsrelaterte reiser i Europa øker, sier konsernsjef Rickard Gustafson i en kommentar til tallene, og tilkjennegir samtidig at spareprogrammet vil bli enda strammere.

– Som et naturlig svar på de forandrede markedsvilkårene øker vi nå vårt omstrukturerings-program fra 735 millioner kroner til 1,38 milliarder i perioden 2017-2019, sier Gustafson.

Gustavson ser for øvrig store muligheter i det nye regnskapsåret som selskapet nå har innledet, men skriver samtidig i rapporten at utfordringene er mange.

– Usikkerheten i omverdenen har økt samtidig som valutakursene og drivstoffprisene er uberegnelige. Høyere drivstoff-kostnader og lavere yield kommer til å resultere i et resultatmessig vesentlig dårligere første kvartal 2016/17 enn foregående år, forklarer Gustavson videre i rapporten.

For hele regnskapsåret november 2015 ut oktober 2016 lå resultatet før skatt på nivå med foregående regnskapsår – 1 316 millioner kroner i år sammenlignet med 1 302 millioner kroner i fjor. Selv omsetningen ble omtrent den samme – 36 267 millioner kroner (36 442).

– På linje med vår prognose leverte SAS et positivt resultat før skatt og engangsposter for regnskapsåret 2015/17, sier Gustavson.

Ifølge han vil SAS levere et positivt resultat før skatt og engangsposter inneværende år.

* Budsjett-tallene er omregnet fra svenske kroner.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder