Norwegian med vekst i september

Nærmere 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med Norwegian i september, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

0

Fyllingsgraden var nesten 90 prosent, opp 1,2 prosentpoeng. På langdistanserutene var fyllingsgraden 96 prosent og passasjerveksten 50 prosent.

Totalt 2 778 806 passasjerer valgte å fly med Norwegian i september, 343 566 flere enn samme periode i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 21 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 19 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter med god fyllingsgrad i alle markeder. Ikke minst er vi svært godt fornøyd med at stadig flere reisende velger Norwegian mellom USA og Europa og Europa og Asia, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i september. Punktligheten var på 79,6 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly i 2016. To fabrikknye Boeing 737-800 ble levert i september. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder