– Norwegian en sikkerhetstrussel

I USA har over hundre kongressmedlemmer underskrevet et brev til påtroppende president Donald Trump om å nekte Norwegian tillatelse til å fly på USA.

0

I begynnelsen av desember fikk det norske lavprisselskapets datterselskap i Irland beskjed om at flytillatelsen endelig var i orden. Nå har imidlertid flere fagforbund gått sammen og fått politikerne med seg i et nytt fremstøt mot Norwegian.

Om de klarer å få Trump med på laget gjenstår å se.

I brevet til Trump ber kongressmedlemmene om at flytillatelsen tilbakekalles eller avbrytes. Ifølge nettstedet travelmole.com går politikerne så langt som til å si at Norwegian er en trussel mot nasjonal sikkerhet.

– Med tanke på ditt engasjement for å beskytte amerikanske jobber og vår nasjonale sikkerhet, oppfordrer vi deg til å tilbakekalle eller oppheve tillatelsen inntil Norwegian endrer sin forretningsmodell til en modell som ikke er avhengig av bekvemmelighetsflagg som truer den amerikanske flyindustrien og vår nasjonale sikkerhet, står det blant annet i brevet.

Motstanden mot Norwegian knytter seg til det faktum at de amerikanske fagforeningene mener flyselskapet vil bruke billig arbeidskraft fra Asia og dermed true amerikanske lønninger og arbeidsforhold.

Noe Norwegian konsekvent har avvist.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder