Gode tall fra Ryanair

Stadig flere fullere fly gjorde at Ryanair levert et solid overskudd i fjor – 43 prosent høyere enn året før. Samtidig spår toppsjefen av billettprisene vil gå ned.

0

Det irske lavprisselskapet leverte et resultat etter skatt på 11,6 milliarder kroner, mot 8,1 milliarder året før. Antallet passasjerer økte i samme periode fra 90,6 til 106,4 millioner, som er en vekst på 18 prosent.

I gjennomsnitt økte billettprisene med én prosent.

Det er i motsatt retning av hva toppsjefen Michael O’Leary nå spår. Han mener prisene vil falle ytterligere enn det som er tilfellet så langt i år.

– Vi forventer at gjennomsnittsbilletten vil bli syv prosent billigere dette året, sier han i en pressemelding.

Samtidig regner han med en økning i overskuddet neste budsjettår på rundt 13 prosent.

– Det avhenger av hvordan sommer-bookingen utvikler seg og neste  vinters avkastning, understreker han.

Andre ting han mener kan spille negativt inn er eventuelle eksterne hendelser, streiker og kanselleringer.

Ryanair økte i fjor kabinfaktoren med fem prosentpoeng, til 93 prosent, et tall O’Leary regner med vil holde seg på samme nivå inneværende år.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder