Gode tall fra Ryanair

Stadig flere fullere fly gjorde at Ryanair levert et solid overskudd i fjor – 43 prosent høyere enn året før. Samtidig spår toppsjefen av billettprisene vil gå ned.

0

Det irske lavprisselskapet leverte et resultat etter skatt på 11,6 milliarder kroner, mot 8,1 milliarder året før. Antallet passasjerer økte i samme periode fra 90,6 til 106,4 millioner, som er en vekst på 18 prosent.

I gjennomsnitt økte billettprisene med én prosent.

Det er i motsatt retning av hva toppsjefen Michael O’Leary nå spår. Han mener prisene vil falle ytterligere enn det som er tilfellet så langt i år.

– Vi forventer at gjennomsnittsbilletten vil bli syv prosent billigere dette året, sier han i en pressemelding.

Samtidig regner han med en økning i overskuddet neste budsjettår på rundt 13 prosent.

– Det avhenger av hvordan sommer-bookingen utvikler seg og neste  vinters avkastning, understreker han.

Andre ting han mener kan spille negativt inn er eventuelle eksterne hendelser, streiker og kanselleringer.

Ryanair økte i fjor kabinfaktoren med fem prosentpoeng, til 93 prosent, et tall O’Leary regner med vil holde seg på samme nivå inneværende år.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder