Første spadetak for Scandinavian Mountains Airport

Tirsdag 10. oktober tas det første spadetaket for fremtidens Scandinavian Mountains Airport, som blant annet forventes å bringe flere gjester til Trysil.

0

På plass er den svenske Nærings- og innovasjonsministeren Mikael Damberg som representant for den svenske regjeringen, Landshövding Ylva Thörn, Dalarnas län, Abbe Ronsten ordförande i Region Dalarna, Hans Unander, kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälens kommun, Brett Weihart VD i Scandinavian Mountains Airport, Mats Årjes VD SkiStar, Fredrik Larsson formann Stöten, Gustav Eriksson VD Kläppen og Bo Halvardsson Destinasjonssjef i SkiStar Norge (Trysil og Hemsedal).

Scandinavian Mountains Airport er en internasjonal flyplass ikke langt unna det svenske skistedet Sälen som eies av nærmere 30 lokal- regionale private investorer. 9 private aktører står for driftsøkonomien. Den totale investeringen for hele etableringen beregnes til SEK 1,1 milliarder, hvorav den statlige investeringsstøtten er SEK 250 milloner til flyplassinfrastruktur.

– Dette er en unik etablering, som skal tjene to land, på grensen mellom Sverige og Norge. Det er også første gangen besøksnæringen er motoren i en infrastruktursatsning, der staten går inn med en investeringsstøtte på 250 millioner kroner for å sikre tilgjengelighet og økte muligheter til nasjonalt og internasjonalt volum av gjester, som i sin tur vil generere ytterligere vekst og flere arbeidsplasser, sier Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport.

Åpning av Scandinavian Mountains Airport er planlagt høsten 2019.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder