EU vil rydde opp i Norwegian-disputt

EU-kommisjonen setter disputten mellom Norwegian og amerikanske samferdsels-myndigheter på dagsorden.

0

EUs kommisjonær for samferdsel, Violeta Bulc, sendte tirsdag et brev til den amerikanske samferdselsministeren Anthony Foxx. Der la man frem sitt syn på saken og et ønske om en voldgiftsdom i saken.

–  Vi er veldig godt fornøyd med at EU-kommisjonen nå ønsker å få til en løsning på en sak som har versert alt for lenge, sier Norwegian i en pressemelding.

– Norwegian Air International er et flyselskap som imøtekommer alle krav knyttet til Open Skies-avtalen mellom EU og USA. En endelig avgjørelse vil sørge for flere jobber på begge sider av Atlanterhavet, og ikke minst billigere flyreiser.

Disputten handler hvorvidt lavprisselskapet skal få lov til å fly til USA fra Irland. EU ønsker nå å undersøke bakgrunnen for at en tillatelse ikke er plass, og det faktum at USA bryter Open Skies-avtalen mellom USA og EU.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder