Cyberangrep et voksende problem for flybransjen

Under IATAs årskonferanse i helgen advarte organisasjonens sjef Tony Tyler at cyberangrep er en voksende trussel mot bransjen.

0

International Transport Association (IATA) er redd at potensielle angrep fra hackere kan skape kaos i luften.

– Vår elektronisk oppkoblede verden er sårbar. Alle er utsatt, og det finnes per idag ingen garanterte løsninger på problemet, sa Tyler blant annet.

Eksperter på området har estimert at hackere i fjor kostet bransjen nærmere 4,4 milliarder kroner. Nesten alle globale foretak – hele 94 prosent – skal ha blitt utsatt for en eller annen form for hacking.

For at flybransjen skal klare å møte utfordringen mener Tyler at samarbeide og utveksling av informasjon mellom industrien og regjeringer er helt nødvendig. Identitetstyveri, som særlig terrorister har nytte av, i tillegg til industrispionasje, øker i omfang. For å få bukt med dette er samarbeid på tvers av landegrensene avgjørende.

IATA er flyselskapenes internasjonale interesseorganisasjon, der 260 flyselskaper fra 117 land er medlemmer.

Del.

Om forfatteren

Redaktør, REIS bjorn@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder