Cyberangrep et voksende problem for flybransjen

Under IATAs årskonferanse i helgen advarte organisasjonens sjef Tony Tyler at cyberangrep er en voksende trussel mot bransjen.

0

International Transport Association (IATA) er redd at potensielle angrep fra hackere kan skape kaos i luften.

– Vår elektronisk oppkoblede verden er sårbar. Alle er utsatt, og det finnes per idag ingen garanterte løsninger på problemet, sa Tyler blant annet.

Eksperter på området har estimert at hackere i fjor kostet bransjen nærmere 4,4 milliarder kroner. Nesten alle globale foretak – hele 94 prosent – skal ha blitt utsatt for en eller annen form for hacking.

For at flybransjen skal klare å møte utfordringen mener Tyler at samarbeide og utveksling av informasjon mellom industrien og regjeringer er helt nødvendig. Identitetstyveri, som særlig terrorister har nytte av, i tillegg til industrispionasje, øker i omfang. For å få bukt med dette er samarbeid på tvers av landegrensene avgjørende.

IATA er flyselskapenes internasjonale interesseorganisasjon, der 260 flyselskaper fra 117 land er medlemmer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder