Brexit gir nedgang for Ryanair

Et resultat før skatt første regnskaps-kvartal på rundt 2,3 milliarder kroner er noe lavere enn forventet for lavprisselskapet Ryanair.

0

Netto-omsetningen gikk som forventet opp til 16 milliarder kroner.

Samtidig melder selskapet at prognosen for hele (det avvikende) selskapsåret trolig må nedjusteres som følge av Brexit – Storbritannias utmelding av EU.

Usikkerheten knyttet til den økonomiske veksten i kjølvannet av Brexit gjør at Ryanair blant annet spår en reduksjon i billettinntektene på rundt åtte prosent.

– Vi må stimulere etterspørselen om vi skal unngå et fall i etterspørselen, sier Ryanairs finanssjef Neil Sorahan til Bloomberg News, som legger til at en nedgang på én pence i pundet mot euroen vil føre til en nedgang på rundt 75 millioner kroner i selskapets nettoresultat.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder