Avinor styrker Asia-satsingen

Med en ambisiøs plan ønsker å styrke forbindelsen mellom Norge og Asia ytterligere har Avinor ansatt ny direktør for utvikling av asiatiske ruter.

0

Ulv Elbirk skal i hovedsak jobbe med å sikre direkteruter fra store destinasjoner i Asia til Oslo Lufthavn, som en av de største inngangsportene til Skandinavia.

– Oslo Lufthavn er den nyeste og mest effektive hovedflyplassen i Skandinavia, og vi investerer tungt og utvider våre toppmoderne anlegg, sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor.

– Norge har et stort potensial for ytterligere vekst i turismen, ikke minst fra de asiatiske markedene, og jeg mener dette er et riktig steg for Avinor å ta.

Elbirk har jobbet for Københavns lufthavn i åtte år og kommer til Avinor med solid luftfartserfaring og et stort kontaktnett innen spesielt den asiatiske flybransjen.

– Det finnes mange ubenyttede muligheter og svært attraktive ruter til Oslo, og Norge kan være en uoppdaget gullgruve særlig for asiatiske flyselskaper. Jeg ser frem til å jobbe for et selskap med klare mål om å lykkes i å fremme luftfartsforbindelsen mellom Norge og Asia, forteller Elbirk.

Norsk næringsliv vil dra nytte av raskere tilgang til de viktigste byene i Nordøst-Asia, og det er et stort behov for å forenkle transportforbindelsene og kutte ned på reisetiden. Det samme gjelder de enorme mengdene med sjømat som eksporteres fra Norge til Asia. I dag transporteres mye laks i lastebil til andre europeiske flyplasser. Det å være garantert fullt lasterom på et passasjerfly, uansett flyvning og sesong, kan være et viktig bidrag til å øke lønnsomheten til en rute for et asiatisk flyselskap.

Et stort antall asiatiske turister kommer til Norge for å oppleve de vakre fjordene, nordlyset og den pulserende hovedstaden Oslo.

– Når turister fra Asia besøker Skandinavia, vet vi at de tilbringer mer tid i Norge enn i de andre skandinaviske landene. Reiselivsinfrastukturen i Norge er veldig godt utbygd og tåler fortsatt sterk vekst. Turiststrømmen fra Asia forventes å øke jevnt i tiårene som kommer, og vi mener derfor at det er riktig å fokusere på Asia i enda større grad, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder