Air Berlin konkurs

Men den tyske regjeringen redder etter alt å dømme det Berlin-baserte lavprisselskapet.

0

Krisen i Air Berlin aksellererte da det ble klart at den største eieren, Etihad Airways, trakk sin støtte til flyselskapet. Styret hadde da ikke noe annet valg enn å begjære selskapet konkurs.

Det er først og fremst den store gjeldsbyrden som har tvunget Air Berlin i kne. Gjelden skal være på over 1,1 milliarder euro, og umulig for selskapet å håndtere uten hjelp fra støttespillere. Med Etihad ute av bildet trer altså den tyske regjeringen inn, og lover finansiering av videre drift. Dermed stopper ikke Air Berlins flygninger opp, og både passasjerer og selskapets 8 900 ansatte kan foreløpig innstille seg på business as usual. Hva som videre skjer med selskapet er derimot uvisst.

Ryktene om den enes død fører gjerne til den andres brød, og Lufthansa-aksjen steg med over to prosent som en direkte følge av Air Berlins konkursbegjæring.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder