Dramatisk fall i Tyrkia-turismen

Inntektene fra turismen i Tyrkia falt med nesten 30 prosent i fjor, til i overkant av 180 milliarder kroner.

0

73 prosent av alle turistinntekter, inkludert GSM-roaming og inntekter fra marinaer, stammer fra besøkende fra utlandet. 27 prosent var fra landets egne innbyggere bosatt i utlandet, ifølge landets parallell til SSB, TurkStat.

Samtidig var det 9,8 prosent færre tyrkere – omlag 7,9 millioner – som reiste ut av landet i fjor. De brukte rundt 40 milliarder kroner – i snitt cirka 5 200 kroner per reisende.

Tyrkia hadde i flere år trukket til seg stadig flere besøkende, ikke minst på grunn av et til dels betydelig lavere prisnivå sammenlignet med konkurrenter som Spania, Italia og Hellas.

Uroen i landet de siste to årene har imidlertid satt en effektiv stopper for besøket der. I Norge har flere operatører lagt ned omtrent alle sine charterflyvninger på Tyrkia.

I stedet har land som Bulgaria og Kroatia merket et sterkt oppsving i besøkstallene. Hos reisebyråkjeden Ticket var Split i Kroatia det åttende mest etterspurte reisemålet i januar, opp to plasser fra året før.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder