Clarion Hotel kapret hotellkontrakt i Bjørvika

I kampen om HAV Eiendom sin hotellkontrakt i Bjørvika, var det Nordic Choice-kjeden Clarion Hotel som stakk av med seieren.

0

Det nye Clarion-hotellet skal etter planen stå ferdig i hovedstaden i begynnelsen av 2019.

– I dynamiske Bjørvika, Oslos nye sjøside og kulturelle møteplass, blir Clarion Hotel Bjørvika et nytt viktig midtpunkt. En levende møteplass som forener mennesker, kunst, kultur, matopplevelser og business. Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happening, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder for Nordic Choice Hotels.

Onsdag kveld ble det klart at hotellkjeden Clarion Hotel stakk av med den gjeve hotellkontrakten i Bjørvika. Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 m2 konferansefasiliteter med total kapasitet til 1200 personer.

– HAV Eiendom er svært godt fornøyd med å få Nordic Choice Hotels som en langsiktig leietaker til hotellet i Bjørvika, og vi mener at kunsthotellet vil bidra til å aktivisere bydelen ytterligere, sier administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen.

Hotellkjedens signaturrestaurant Kitchen & Table, signert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson, skal også åpne i hotell-lokalene i Bjørvika. Restauranten med kapasitet til over 200 gjester, vil få uteservering mot Dronning Eufemias Gate, samt bar og uteservering mot Akerselva-allmenningen. Den totale investeringen til HAV Eiendom og Nordic Choice Hotels utgjør over 600 millioner kroner.

– Det er drømmen for enhver hotelloperatør å drive et spektakulært fullservice hotell midt i hovedstadens mest spennende bydel. Clarion Hotel Bjørvika får en fantastisk beliggenhet i krysningspunktet mellom business, kultur og transport. Og i tråd med Clarion sitt konsept, er ambisjonen å bli Bjørvikas mest pulserende møteplass, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Del.

Om forfatteren

Sjefredaktør, REIS [email protected]

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder