Avtalebrudd i Bergen koster Rezidor 75 mill

Rezidor har valgt å avslutte leiekontrakten knyttet til Radisson Blu Hotel Norge i Bergen. Det koster hotellkjeden 75 millioner kroner.

0

Allerede i desember 2014 advarte Rezidor at hotellbransjen ville rammes av den synkende oljeprisen. Samtidig har det kommet en rekke nye hoteller inn i markedet, som gjør situasjonen ekstra vanskelig.

Det er på denne bakgrunn at Rezidor går til det dramatiske skrittet å bryte leiekontrakten med eierne av eiendommen som i dag huser velkjente Hotel Norge i Bergen.

– Fordi markedssituasjonen i Bergen er såpass dramatisk forverret den siste tiden ønsker vi i Rezidor å rette fokus på våre andre eiendommer i stedet, sier Rezidors konsernsjef Wolfgang M. Neumann i en pressemelding.

Rezidor forlater hotellet første september i år, og hopper dermed ut av leieavtalen, som var på 20 år. Etter avtale med eierne blir prisen på avtalebruddet 75 millioner kroner.

Det andre Rezidor-hotellet i Bergen – Radisson Blu Royal Garden – har nylig gjennomgått en renovering på 250 millioner kroner. Totalt står den norske delen av Rezidor på rundt 30 hoteller for 25 prosent av selskapets totale omsetning. Den relativt store andelen skyldes at mange av hotellene drives i egen regi og ikke som franchiser som i mange andre land.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.