Åtte nye cruiseskip sjøsettes i 2017

To av de åtte nye skipene verdens cruiserederier sjøsetter i år kan tilsammen ta 10 000 passasjerer. Totalt utgjør det en nedgang i antallet nye cruisesenger på 4 600.

0

MSC Meraviglia blir et av verdens største cruiseskip når det gjelder passasjerkapasitet. 5 700 gjester kan få plass ombord, men det kanskje mest spektakulære av de nye skipene blir utvilsomt Star Clippers nye femmastede Flyving Clipper, det første nybygget i det svenskeide cruiseselskapet på 15 år. Star Clippers har spesialisert seg på nybygg i den klassiske klipperstilen. Årets nybygg er modellert etter det legendariske seilskipet France II, som var verdens største da det ble sjøsatt i 1912.

Seks av de åtte nye cruiseskipene tar mindre enn tusen passasjerer, og er tilrettelagt for gjester med relativt romslige lommebøker. Viking Ocean sjøsetter to nye fartøy, Viking Sky og Viking Sun, som er mer eller mindre identiske med søsterskipene Viking Star og Viking Sea. De tar begge 930 passasjerer.

Silver Muse, Silverseas første nybygg siden 2009, blir selskapets største skip, og vil i tillegg til eksklusive lugarer med to soverom også romme en sofistikert sigar- og whiskybar. Samt åtte restauranter.

MSC Meraviglia har det meste, også de typiske armbåndene, som nå er utstyrt med en slags GPS-funksjon som gjør at foreldre enkelt kan lokalisere barna sine på det enorme skipet.

American Cruise Lines’ nye fartøy American Constellation tar bare 163 gjester, og er liten nok til å ta passasjerene med seg innover Hudson-elven til USAs store innsjøer. Her er ellers det meste inkludert, også vin og øl under lunsj og middag.

Lindblads Expeditions’ National Geographic Quest er med sine hundre passasjer er enda mindre enn American Constellation. Her legges det ellers opp til nærkontakt med elementene, fra hvalsafarier til alskens aktiviteter på bøljan blå.

MSC Seaside er det nest største cruiseskipet som leveres i år, og MSCs andre i 2017. Det tar maksimalt 5 179, og har blant annet en enorm promenade midt i båten fylt med barer, butikker og utendørs-restauranter.

Andre nye skip i 2017 er Norwegian Cruise Lines’ Norwegian Joy (3 900 passasjerer), Princess Cruises’ Majestic Princess med 3 600 passasjer.

Mer informasjon om de nye skipene finner du her!

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder