Apollo satser ytterligere på Albania

Apollo øker kapasiteten på Albania med nytt reisemål og ny direkterute fra Oslo til hovedstaden Tirana.

0

Kombinasjonen av flotte strender, en rik historie og lavt prisnivå er hovedårsaken til at det tidligere isolerte landet nå er på «alles» lepper. Pluss det faktum at Albania blir et prisgunstig alternativ til Tyrkia

Sjarmerende atmosfære

– Albania har en helt unik, naturlig skjønnhet og et bemerkelsesverdig utvalg av historiske severdigheter og attraksjoner. Med flotte strender og et lavt prisnivå i tillegg, er det ikke rart at reisemålet er blitt en stor hit blant oss nordmenn. Albania vil på sikt bli «det nye Kroatia,» fastslår Erik Haug, administrerende direktør i Apollo Norge.

Apollo var først ut og er fortsatt den eneste turoperatøren i Norge som tilbyr charterreiser til Albania. Etter stor suksess med feriestedet Saranda, satser nå turoperatøren stadig tyngre på det nye ferielandet, i første omgang med en ny direkterute fra Oslo til feriestedet Durrës ved Adriaterhavskysten.

Her vil reisearrangøren også åpne et splitter nytt Apollo Mondo Family Resort.

– Durrës har lenge vært et populært feriested, med sin 10 kilometer lange sandstrand og sjarmerende atmosfære typisk for Middelhavet, sier Haug.

– I tillegg får man en kaffe her til fem kroner, og gjennomsnittsprisen for en tre retters middag med vin ligger på rundt hundre kroner per person. For dem som vil kombinere unike kulturopplevelser med sol og bad uten å svi hull i lommeboka, er dette det ultimate reisemålet.

Størst i Kroatia

For Apollo Norge ble 2017 det første året uten charterreiser til Tyrkia. Grunnet fortsatt lav etterspørsel vil reisemålet heller ikke returnere i 2018, men Haug er ikke bekymret av den grunn.

– Siden Apollo ikke eier enorme hotellkomplekser selv, vil vi alltid kunne være mer fleksible med tanke på hvilke reisemål vi velger å tilby eller ikke. Apollos kjerne har alltid hatt et charterprogram basert på kundenes etterspørsel – og slik situasjonen er i dag, er Albania langt mer ettertraktet enn eksempelvis Tyrkia hos oss, sier han.

Apollos konsernsjef, Leif Vaase Larsen, er ikke i tvil om at Apollo gjør rett i å utvikle et program basert på kundenes ønsker og løfter frem Kroatias enorme vekst de siste årene og Hellas’ stødige posisjon som nordmenns største reisemål år etter år, som et godt bevis på det.

– Apollo har fra dag én vært Norges største arrangør av reiser til Hellas, og nå er vi også desidert størst på Kroatia. Vi vil alltid jobbe for å kunne tilby reisemålene og hotellene våre kunder ønsker seg – og i 2018 er det Hellas, Kroatia, Spania – og Albania, sier han.

Totalt vil Apollo tilby 21 ulike hoteller i Albania – 14 i Saranda og 7 i Durrës.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.