Airbnb og HomeAway bøtelagt i Barcelona

Lokalmyndighetene i Barcelona bøtelegger Airbnb og HomeAway med nærmere 5,5 millioner kroner hver for å ha leid ut overnatting uten nødvendige tillatelser.

0

Dette er et virkemiddel i myndighetenes verktøykasse for å begrense masseturismen til den populære spanske feriebyen.

Barcelonas ordfører Ada Colau kommenterte overfor en katalansk radiostasjon at selv om turisme er en viktig inntektskilde for byen er deler av den også ute av kontroll, og bidrar blant annet til at byens egne innbyggere sliter med å skaffe husvære.

Bystyret sier de to bøtelagte selskapene har tross advarsler og mindre bøter tidligere fortsatt å leie ut uregistrerte boenheter. Colau, med en fortid som husokkupant, har lovet å begrense den ekspansive turismen som følge av omfattende klager fra byens egne innbyggere.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder