Airbnb inngår skatteavtaler

Ved utgangen av neste år håper utleieselskapet Airbnb å ha inngått avtaler om skattelegging i over 700 byer.

0

Airbnb ble lansert som en del av delingsøkonomien, men har gradvis blitt en aktør i formidlingen av ledige rom, leiligheter og andre boenheter. Dette har den etablerte delen av reiselivsnæringen vært lite begeistret for. Den har reagert på at det som etter hvert er blitt en profesjonell virksomhet ikke skal være underlagt de samme skattereglene som dem.

Trykket fra disse, ikke minst hotellnæringen, ser nå ut til å ha virket. I disse dager kommer selskapet selv på banen og vil inngå avtaler om regulering.

Skattedirektoratet i Norge har tidligere uttalt at privatpersoner som driver med korttidsutleie må være innstilte på å betale moms og skatt, dersom virksomheten har ”et visst omfang og en viss varighet”.

I Frankrike satte Airbnb i fjor inn en automatisk skatt på bestillinger av overnattinger i Paris og Chamonix, og det er ventet at lignende avtaler kommer på plass i flere byer etter hvert.

Idag har Airbnb omkring 200 skatteavtaler, som altså nå utvides.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder