Air Berlin-maskin holdt tilbake som pant

Torsdag nektet den islandske parallellen til Avinor et Air Berlin-fly å ta av. Årsaken er at det konkursrammede tyske flyselskapet skylder Isavia penger.

0

På sine nettsider forklarer Isavia at panten “var siste utvei for å sikre betaling for tjenester som allerede var utført”. Man erkjenner samtidig at dette ville få konsekvenser for passasjerene som fløy med Air Berlin.

I august søkte Air Berlin konkursbeskyttelse etter at selskapet i flere måneder hadde prøvd å løse sin vanskelige økonomiske situasjon. Etter 28. oktober opphører for øvrig alle av Air Berlins flyoperasjoner.

Ifølge nettstedet Turisti.is var flyet på vei til Düsseldorf da det ble stoppet, med den følge at tre passasjerer ble værende igjen på flyplassen. Dette er for øvrig andre gang i Islands historie at et fly blir holdt igjen som følge av ubetalte regninger.

En talsmann for Isavia som ble intervjuet i sakens anledning ville ikke oppgi hvor stor gjelden til de islandske flymyndighetene er, eller når flyselskapet får flymaskinen tilbake.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.