140 Ryanair-piloter til Norwegian

Ryanair-sjefens utspill om at Norwegian er på konkursens rand skyldes ifølge det norske lavprisselskapet at 140 piloter har forlatt det irske flyselskapet til fordel for det norske.

0

Michael O’Leary hevdet for noen dager siden at Norwegian var i ferd med å gå tom for penger, og at det om fire-fem måneder er konkurs.

Dette har Bjørn Kjos og co. kategorisk tilbakevist, og nå kommer Norwegian med en forklaring på hva som ligger bak O’Learys utspill: Det norske selskapet har nemlig rekruttert en rekke piloter fra Ryanair.

– Hittil i år har vi ansatt nærmere 140 piloter fra Ryanair, sier Norwegians informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i en kommentar til Svenska Dagbladet (SvD Näringsliv).

Hos Norwegian får de aktuelle pilotene ifølge Holmbergh Jacobsson fast ansettelse og konkurransedyktige lønninger.

I rene tall betyr det at rundt en tredel av pilotene Norwegian har ansatt hittil i år kommer fra Ryanair. Norwegian planlegger for øvrig å ansette ytterligere omkring 500 piloter i løpet av 2017. I tillegg åpner selskapet base i Ryanairs hjemby Dublin.

– Det vil skape enda flere muligheter, sier Holmbergh Jacobsson til DvD.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder