Vil betale ekstra for direktefly

Ifølge en undersøkelse i regi av Ticket kan ni av ti nordmenn tenkte seg å betale ekstra for å gjøre flyreisen mer bekvem.

0

Vi er mest villig til å betale ekstra for å fly direkte til reisemålet – hele 82 prosent er interessert i å betale for å slippe mellomlandinger. Bare syv prosent er prisjegere, viser Tickets Kantar/Sifo undersøkelse.

– Det er utrolig positivt at så mange er villige til å betale ekstra for å fly direkte. Selvfølgelig er det deilig å komme frem så raskt som mulig, men det er også bedre for miljøet med så få starter og landinger som mulig, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket i en pressemelding.

De bosatt i Oslo og Akershus er mer villige enn i andre deler av landet til å betale ekstra for direktefly (82 prosent), samt å betale ekstra for å reise med et velkjent og stabilt flyselskap (42 prosent).

De er dessuten mer villig til å betale mer for bekvemme avgangs- og ankomsttider (52 prosent). Reisende i Midt-Norge er derimot minst villig til å betale ekstra for å fly direkte (60 prosent), mens de som bor på Indre Østlandet ikke vil betale mer for å fly med et velkjent og stabilt flyselskap (20 prosent).

Aldersgruppen 66 – 79 år, som for det meste er pensjonister, er de som er klart minst interessert i å betale ekstra for å fly direkte (65 prosent). Reisende under 40 år, når mange er småbarnsforeldre, er de som er mest villig til å kjøpe en dyrere flyreise for å slippe mellomlandinger (77 prosent).

Reisende i alderen 31 – 40 år er de som i størst utstrekning kan tenke seg å betale ekstra for bekvemme avgangs- og ankomsttider (52 prosent). I denne gruppen reiser mange utenlands med småbarn og da er avgangs- og ankomsttidene spesielt viktig får få en så bekvem reise som mulig.

De yngste reisende bryr seg minst om bekvemme ankomst- og avgangstider og bare 35 prosent kan tenke seg å betale ekstra for dette.

Hva av følgende er du villige til å kjøpe en dyrere flybillett for når du bestiller din feriereise til utlandet (i prosent)?

Direktefly (ingen mellomlandinger)              82
Bekvemme avgangs- og ankomsttider         48
Reise fra/til en nærliggende flyplass             38
Velkjent, stabilt flyselskap                              20
Ingenting                                                           7
Annet                                                                 1
Usikker/vet ikke                                               5
Kilde: Tickets Kantar/Sifo undersøkelse, de som reiser/kan tenke seg å reise med fly på ferie utenlands. Riksrepresentativt utvalg.

Share.

About Author

Comments are closed.