Venter sterk reiselivs-vekst

En ny rapport fra Menon Economics viser at reiselivsnæringen forventer en økning på 95 000 sysselsatte innenfor opplevelsesbaserte tjenester innen 2050.

0

Tallene kommer frem i rapporten «Tjenestenæringene i Norge frem mot 2050». Her estimeres det at tjenestenæringene, som reiseliv er en del av, samlet vil sysselsette 320 000 flere i 2050 enn i dag. 

Størst vekst vil finne sted innenfor hjelpetjenester og reiseliv, som inkluderer opplevelsesbransjen, overnatting og servering.

Menons beregninger viser av sysselsettingen innenfor de tre reiselivsbransjene vil øke med 66 prosent fra 2018 til 2050, det vil si mer enn 100 000 sysselsatte.

– Dette er en interessant rapport fordi den kartlegger hvilke yrker vi har bruk for i fremtiden. Reiselivet er en av de næringene som gir størst jobbgaranti, og behovet for særlig dyktige kokker med kunnskap om norske råvarer, kommer til å bli mer og mer etterspurt, sier politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Ingrid Gauden, i en kommentar til bransjenettstedet HRRnett.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.