Varm hjemmesommer ga nedgang

Oppgangen i den norske reiseaktiviteten ble trenden brutt i år. Den varme hjemmesommeren får mesteparten av skylden, ifølge en undersøkelse i regi av Ticket. Innen opplevelsesbaserte reiser er det en økning.

0

–  Under en stor del av 2018 har trykket på reisebestillingene minsket sammenliknet med 2017. Det er derfor spennende å se at reiser der man møter landet og kulturen på en helt annen måte øker, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, i en pressemelding.

Den varme sommeren fikk tydelige konsekvenser for nordmenns reiser til utlandet. I august, da høytrykket med middelhavsvarmen var over i Norge, minsket bestillingene av sol- og badereiser med totalt ni prosent.

Bestillingene for flere typer opplevelsesintensive reiser økte derimot markant.

Den reiseformen som egner seg ifølge Wolff Andresen trolig aller best for dem som vil oppleve mer i ferien enn tidligere.

– Den passer uansett om man vi reise alene eller sammen med noen, sier hun.

Veksten er særlig står når det gjelder forskjellig typer rundreiser. Bestillingene av rundreiser øker til områder som Asia (+ 51 %), Australia/New Zealand (+194 %) og USA (+31 %).

Reiser med Hurtigruten, både langs norskekysten og på Explorerturene til for eksempel Svalbard og Antarktis, øker også markant (+ 34 %).

Cruise i Karibia holder seg på samme nivå som i fjor. Denne reisetypen har ifølge Ticket svar lenge først og fremst populær blant godt voksne, men har nå blitt populær i mange ulike aldersgrupper. Barnefamilier har for eksempel oppdaget cruise som et alternativ til charter.

– Mange reiser ikke bare for varmens skyld, men for å oppdage et annet land, en annen kultur, og helt enkelt maksimere opplevelsene på ferien. Når man kjenner at det har blitt tilstrekkelig med sol og bad hjemme så bruker man heller pengene på opplevelsesrike langreiser som mange har drømt om lenge, sier Ellen Wolff Andresen.

Økning/nedgang for ulike reisetyper

* Sol og bad – 4 %

* Storbyreiser – 11 %

* Rundreiser i Asia + 51 %

* Rundreiser i Australia/New Zeeland +194 %

* Opplevelsesreiser med Hurtigruten +34 %

* Cruise i Karibien på samme nivå som 2017

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.