Utsetter betaling av renter

SAS varsler utsettelse av rentebetaling på en obligasjon på 1,5 milliarder svenske kroner. Selskapet har fortsatt ikke fått kreditorene med på en redningspakke.

0

Rentene på den såkalte hybridobligasjonen skulle vært betalt torsdag 23. juli, opplyser selskapet ifølge E24.

“Selskapet kommer imidlertid til å betale den utsatte renten i forbindelse med konvertering av hybridobligasjonen til aksjer eller lignende i tråd med vilkårene”, skriver SAS i en melding og sier utsettelsen også er i tråd med obligasjonen fra oktober i fjor.

Flyselskapet forsøker å få på plass en redningspakke, men avlyste et planlagt møte med kreditorene om dette for snaut to uker siden. I forkant av møtet var det kommet indikasjoner på at forslaget til pakke ikke ville bli godkjent.

I tillegg til hybridobligasjonen håpet SAS denne gangen å få kreditorenes godkjennelse til et usikret lån på 2,25 milliarder svenske kroner.

Tiltak for å fordele den økonomiske belastningen i det kriserammede selskapet er blant betingelsene den svensk og den danske staten har satt for å være med på en plan som skal sikre 12,5 milliarder norske kroner i frisk kapital. Kostnadskutt og konvertering av gjeld til aksjer er en annen betingelse.

Share.

About Author

Comments are closed.