Usikkert for rekapitalisering av SAS

SAS avlyser møter med obligasjonseierne, fordi selskapet ikke tror det er mulig å få godkjent en kapitalplan. Nå må de jobbe for å sikre statlig hjelp.

0

I forbindelse med planen skulle selskapet konvertere en del gjeld til aksjer. Ifølge E24 er det snakk om obligasjonslån på til sammen 3,75 milliarder svenske kroner.

“SAS har dratt slutningen om at majoritetskravene for respektive konvertering ikke forventes å bli oppnådd, basert på informasjon fra InterTrust”, skriver selskapet om grunnen til at de planlagte møtene ikke blir noe av. InterTrust er agent for eierne av obligasjonene og har fått beskjed fra et ukjent antall eiere om at de ikke vil stemme for forslaget.

– Dette var en dårlig start på rekapitaliseringsplanen. Disse obligasjonseierne må stemme for planen, hvis ikke henger milliardstøtten fra den svenske og danske staten i en tynn tråd, skriver flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til E24.

SAS har opplyst at den svenske og danske staten har satt betingelser for å være med på planen som skal sørge for 12,5 milliarder svenske kroner i frisk kapital. Ett av kravene er at det tas grep for å fordele den økonomiske belastningen, noe som inkluderer konvertering av gjeld.

Selskapet sier det vil gå inn i diskusjoner med obligasjonseierne for å finne en løsning.

Share.

About Author

Comments are closed.