Knalltall fra Star Tour

Star Tour selger charterreiser som aldri før i Norge, og selskapet nær dobler overskuddet. Samtidig som bransjen sliter tungt i store deler av Europa, er de i Norge optimister foran neste år.

0

Regnskapsåret som ble avsluttet 30. september viser at Star Tour solgte 278 000 reiser i Norge. Det ga en omsetning på 1,8 milliarder kroner, 15,7 prosent mer enn året før. Resultat før skatt endte på 104 millioner, mot 53 millioner året før, melder Dagens Næringsliv.

Målt i salgsøkning gjør Star Tour det omtrent like godt som den øvrige nordiske virksomheten i TUI-konsernet, som inkluderer selskaper som Fritidsresor, Finnmatkat, Nazar, Tema og Wondercruises. Men veksten i resultat er det vanskelig å slå.

– Dette er beinhardt arbeid. Kjernen er produkt, gunstige flytider og service. Da får du fornøyde kunder som kommer tilbake, sier administrerende direktør Christian Lunde i Star Tour i Norge til Dagens Næringsliv.

Optimist foran 2012
Mange av hans kollegaer sørover i Europa har det langt tøffere. Særlig i Storbritannia, Tyskland og Frankrike er markedsforholdene svært vanskelige. Men også i våre naboland er utsiktene mindre lyse enn tidligere. Antall bestillinger hos TUI i Norden for neste sommer ligger 14 prosent lavere enn i fjor på denne tiden.

– Danmark, Sverige og Finland ligger noe lavere enn tidligere år, mens vi i Norge ligger høyere og er unntaket. Det at vi gjør det såpass bra, betyr også at vi får midler til å investere videre, framholder Lunde.

Star Tour-sjefen er i det hele positiv til framtidsutsiktene.

– Ut fra det vi kan se, blir også 2012 et bra år. Vi har lagt opp til en moderat vekst på rundt ti prosent i kapasiteten, med de samme marginene som i år, sier han.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 06.12.2011 klokken 09.25

Share.

About Author

Comments are closed.