Kjeseth overtar Sta Travel i Sverige

Hovedeieren i Australiareiser, Rolf Eirik Kjeseth, tar over driften av svenske Sta Travel fra årsskiftet. Målet er at den svenske virksomheten igjen skal bli lønnsom.

0

Kjeseth eier foruten Australiareiser i de tre skandinaviske landene også Sta Travel i Danmark og Norge, og har en franchiseavtale med Sta Travel International. Fra årsskiftet tar hans norske holdingselskap også over driften av Sta Travel i Sverige, melder Travelnews.se. Det svenske selskapet skal imidlertid også i fortsettelsen eies av Sta International.

– Men vi tar over alle ansatte og ansvaret for hele driften. Vi har allerede et tett og godt samarbeid mellom Sta i de tre skandinaviske landene, så det var ikke noe vanskelig valg da vi ble spurt. Sta International ser at vi har lykkes godt i Norge og Danmark, sier Kjeseth til Travelnews.se.

Sta Travel i Sverige, som har ti ansatte, har noen tunge år bak seg. I 2010 var omsetningen på 79 millioner svenske kroner, mens resultatet ble et underskudd på ti millioner.

Hvordan den nye organisasjonen i Sverige skal se ut, er ikke endelig avklart. Nåværende Sverige-sjef Fredrik Romero hadde sagt opp allerede før avtalen mellom Kjeseth og Sta International var klar. Hvorvidt det skal ansettes en ny sjef i Sverige, gjenstår å se.

– Vi må komme i gang først og få fart på salget og markedsføringen. Vi må få markedet til å oppdage de fantastiske student- og ungdomsprisene kun Sta Travel har tilgang til, og vi må bli bedre på pakketering og sy sammen spennende reiser, ikke kun selge flybilletter. Dessuten må vi få ned kostnadene i selskapet og øke effektiviteten og produktiviteten, sier Kjeseth.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 13.12.2011 klokken 15.50

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »