Røkke dropper flyplass-utvidelse

Kjell Inge Røkke sto klar med 25 millioner kroner for å forlenge flystripa i Oppdal. Nå er planene lagt på is etter bremsing i byråkratiet. Luftfartstilsynet beklager.

0

Den profilerte investoren og hytteoppdalingen ønsket å utvide flystripa ved Fagerhaug flyplass fra 1000 til 1400 meter for å kunne lande der med et raskere fly med større rekkevidde. 25-millionersatsingen ble kjent i Opp.no i november i fjor, og bygningsrådet godkjente planene i februar i år. Arbeidet skulle ha vært påbegynt i sommer.

Slik gikk det ikke. Røkkes driftsselskap i Oppdal, Våningshuset, møtte veggen hos luftfartsmyndighetene, forteller milliardærens konsulent Petter F. Ringvold i selskapet Air Express til Opp.no. I november i fjor antydet Luftfartstilsynet at det ville kreve ny konsesjon. Men den endelige avklaringen kom først etter fire måneder.

– Da ble vi gjort kjent med at de ville kreve ny konsesjonsbehandling av flyplassen for å utvide flystripa, men da var løpet kjørt. Planen var å ha rullebanen klar denne vinteren, men det var umulig siden svaret kom så sent, sier Petter F. Ringvold til Opp.no.

En ny konsesjonsbehandling tar et halvt år.

Snudde seg rundt
Røkke, som har brukt et åtteseters Beechcraft King Air B200 som opereres av Sundt Air på turene til Oppdal, måtte vurdere andre måter å komme seg til hytta på da dette skal være solgt.

– Da prosjektet sprakk, snudde Kjell Inge seg rundt og fant en annen løsning. Jeg har fløyet toppene i næringslivet i 40 år, så jeg vet hvordan de tenker. De bruker ikke mye tid på tapte saker, sier konsulenten på Nesøya som har bakgrunn som pilot.

Røkke inngikk derfor en avtale med Ola Mæle om å bruke hans fly på turene til Oppdal.

– Forlengelsen av rullebanen på Fagerhaug er lagt på is foreløpig. Hvor lenge er ikke godt å si, men vi kommer nok tilbake til saken, sier Arvid Langseth i Røkkes driftsselskapet Våningshuset, til.

Seksjonssjef Jørn Seljeås i Luftfartstilsynet legger seg helt flat for kritikken fra Kjell Inge Røkkes konsulent Petter F. Ringvold.

– Vi skulle ha behandlet saken raskere. Det har med kapasitet å gjøre. Så vi beklager at det tok så lang tid, sier Seljeås til OPP.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 13.12.2011 klokken 19.50

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »