Nær norsk rekord i Danmark

I 2011 har så mange nordmenn reist til Danmark at tallene begynner å nærme seg all time high, melder VisitDenmark i Norge.

0

– Etter en finanskrise som var kort i Norge, men som fortsatt preger store deler av Europa sterkt, er det svært gledelig å se at vi faktisk ligger tett opptil rekoråret 2007 når det gjelder norske overnattinger, sier danskenes turistsjef i Norge, Vidar Mørch.

– Vi lander trolig på over 2,4 millioner overnattinger i 2011. Det er over ni prosent høyere enn i fjor og faktisk bare så vidt færre enn i rekordåret 2007. Det nivået hadde vi trodd det skulle bli lenge til vi så igjen, legger han til.

Nærhet gir resultater
Om hvorfor Danmark igjen stormer frem, uttaler Vidar Mørch:

– Det norske markedet er generelt godt. Med den markedsposisjonen Danmark har skaffet seg i Norge, skal det imidlertid en god del til for å få en slik vekst. Vi har god tro på at måten vi bearbeider markedet på, bidrar sterkt til at vi befester posisjonen som nordmenns favoritt-utland.

Slagordet «Det er dejlig å være norsk – i Danmark» – med 97 prosent kjennskap i Norge – har for lengst festet seg i nordmenns hoder, minner turistsjefen om.

– Konkurransen om nordmenns oppmerksomhet er imidlertid større enn noen gang, og vi har valgt å ta konsekvensen av det ved å fokusere mer på hva som gjør Danmark spesielt for nordmenn flest. Vi vil gjerne gjenspeile nærheten nordmenn og dansker har til hverandre og velger arenaer deretter. Vi har gått bort fra å delta på store reisemesser og har i stedet arrangert danske dager i form av «Danmark På Bryggen» på Aker Brygge i Oslo de siste to årene. I begynnelsen av mai 2012 er vi på plass igjen, sier Mørch.

Sosiale medier overtar for telefon og e-post
– Videre har vi nedtonet flere upersonlige, digitale reklameaktiviteter og i stedet brukt ressurser på å møte mennesker via Facebook. Tidligere fikk VisitDenmarks primært henvendelser fra reiselystne nordmenn på e-post og telefon. Antall henvendelser sank sakte, men sikkert, og den moderne turistinformasjonen har i høy grad etablert seg i sosiale medier som Facebook, sier Mørch og legger til:

– Vi har fortsatt et godt bemannet kontor med dyktige mennesker fysisk plassert i Oslo. Det tror jeg betyr mye i forhold til å ivareta personlig kontakt med både publikum og norske medier. Vi som sitter i Norge vet hvordan vi best kan kommunisere på nordmenns premisser og ikke bare på dansk turismes vilkår.

Veksten i norske overnattinger gjelder de fleste overnattingsformer, og i stort sett alle deler av Danmark. I tillegg til den generelle veksten har arrangementer som Sykkel-VM i København alltid en positiv effekt. Derfor gleder danskene seg til Giro d’Italia som legger de innledende etappene til Jylland i starten av mai 2012.  

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 15.12.2011 klokken 07.05

Share.

About Author

Comments are closed.