Kjemperesultat for Ving

En regnfull sommer i store deler av landet bidro til rekordoverskudd for Ving Norge. Resultat før skatt endte på imponerende 214 millioner kroner.

0

– Det vil forundre meg om vi ikke er blant de aller ypperste i klassen i hele Europa når du ser på driftsmarginen, sier administrerende direktør Christian Fredrik Grønli (bildet) i Ving til Dagens Næringsliv.

I det avvikende regnskapsåret som ble avsluttet 30. september hadde Ving driftsinntekter på 2,68 milliarder kroner, ti prosent mer enn året før. Driftsresultatet gikk fra 127 til 196 millioner kroner, og resultat før skatt fra 140 til 214 millioner.

Sammenlignet med konkurrenten Star Tour er utvilsomt Vings resultater hakket bedre. I det samme regnskapsåret omsatte Star Tour for 1,8 milliarder og fikk et resultat før skatt på 104 millioner.

Les også: Knalltall fra Star Tour.

– Vi kan se tilbake på to strålende somre etter hverandre med skikkelig møkkavær. Vi økte kapasiteten vår ganske mye foran sommeren og fikk solgt den til gode priser. Det var tidvis tilnærmet panikk i jakten på sol og sommer, sier Grønli.

For kommende vinter har Ving økt kapasiteten med syv prosent, og salget er opp like mye. Salget av reiser til Egypt og Thailand går litt tregere, mens særlig Kanariøyene går så det suser, skriver Dagens Næringsliv.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 14.12.2011 klokken 10.55

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »