Global turistvekst på 3 prosent

Den globale turismen vil vokse med rundt tre prosent i 2016, ifølge en undersøkelse i regi av IPK International. Uten terrortrusselen mener de veksten ville vært 4,5.

0

Tallene i World Travel Monitor ble presentert under den pågående reiselivsmessen ITB i Berlin av IPKs administrerende direktør Rolf D. Freitag.

– De siste terroranslagene skaper usikkerhet i de store markedene, som gjør at vi nedjusterer anslaget, sa han blant annet..

I undersøkelsen sier 40 prosent av de reisende at terrortrusselen vil påvirke reiseplanene for 2016, men responsen varierer fra region til region.

15 prosent av de spurte sier de ikke kommer til å reise utenlands i det hele tatt, eller utelukkende reise innenlands. I tillegg sa 25 prosent at de kun kommer til å reise til destinasjoner som en trygge,

Ifølge World Travel Monitor er det Asia som vil oppleve mest vekst, selv om veksten vil flate noe ut sammenlignet med tidligere år. Sammenlignet med Kina og India er tallene på trafikken ut fra Japan svake. For USA og Mexico viser tallmaterialet moderat vekst.

Terrorfaren til tross – Europa er forventet å fortsette veksten, selv om kurven flater noe ut. Etterspørselen vil særlig komme fra Nederland, Storbritannia, Sveits og Tyskland. Utviklingen i reisevirksomheten fra Russland, Hellas og Italia er negativ.

Totalt sett er den forventede veksten slik IPG ser det at reiseveksten i det asiatiske markedet blir fire prosent, i Europa to prosent, mens det er forventet stagnasjon i det nord- og sør-amerikanske markedet.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.