TUI-rekord etter Thomas Cook-konkurs

Chartergiganten TUI leverer et sterkt første kvartal – tross utfordringene med Boeings ulykkesfly 737 Max. I kommentarene til kvartals-resultatet tilskrives også konkursrammede Thomas Cook mye av årsaken til de gode tallene.

0

For TUI startet 2020 «usedvanlig bra», ifølge selskapet, med en økning i antallet bookinger med 7,7 prosent. Etter konkursen til verdens eldste reiseoperatør, britiske Thomas Cook, økte nemlig TUI kapasiteten og hentet ansatte fra den tidligere rivalen.

Spesielt i Storbritannia har antallet bookinger økt, og aldri før i selskapets historie har britene bestilt flere turer med TUI, ifølge kvartals-rapporten.

TUIs omsetning i første kvartal, som går mellom oktober og desember, utgjorde 3.850 millioner euro, nærmere 39 milliarder norske kroner.

Netto tap utgjorde 105 millioner euro (ca. 1,06 mrd kr), som er en forbedring på i underkant av seks prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. 

Første kvartal er normalt tøft for charterbransjen, da relativt få mennesker velger å reise i vinterhalvåret.

I rapporten skriver TUI at den sterke utviklingen for flyvirksomheten skyldes konkursen til «en nøkkelkonkurrent».

TUI tror fortsatt at Boeings 737 Max-fly kan tas i bruk igjen i slutten av april. Samtidig har charter-operatøren sikret seg i form av en kompensasjonsplan gjennom hele 2020. Skulle 737 Max ikke komme på vingene i 2020 forventer TUI ekstra kostnader på mellom 220 og 270 millioner euro – nærmere 2,8 milliarder kroner.

I den samme rapporten uttrykker selskapet en viss bekymring for Brexit. Det er fortsatt uklart om flyreisene vil ha full tilgang til europeisk luftrom etter avslutningen av forhandlingsperioden EU og Storbritannia.

Share.

About Author

Comments are closed.