To storbyer på sommertoppen

En fersk booking-statistikk fra Ticket viser at de mest populære reisemålene i sommer var Bangkok og Amsterdam. Regn og lavere temperaturer bidro til at reisebestillingene økte med 28 prosent.

0

– Den avventede holdningen til å bestille feriereiser, som vi også så i fjor sommer, fortsatte videre inn i årets sommer, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef hos Ticket, i en pressemelding.

Det ustabile sommerværet gjorde ifølge Andresen at betydelig flere enn i fjor søkte seg utenlands for garantert fint vær.

Tall fra Ticket viser at Bangkok ble det mest populære reisemålet også denne sommeren, som skyldes byens nærliggende strender. Også det nordlige Thailand er populært, mye fordi de sørlige delene av landet har mer regn i løpet av sommermånedene.

Flyselskapenes lave billettpriser i kombinasjon med at sommeren er lavsesong i Thailand gjør at mange velger landet som et alternativ til ferie i Europa.

Tyrkia, som i 2016 opplevde et ras i bestillingene på grunn av politiske uroligheter, har hatt en kraftig økning det siste året. Den økte etterspørselen (+ 106 prosent) på reiser til Antalya, Tyrkias fremste sol- og badedestinasjon, gjorde at reisemålet klatret fra niende til fjerdeplass på sommerens toppliste.

Mallorca derimot, dit antall reiser har økt i mange år, opplevde en nedgang i bestillingene på tre prosent. Det skyldes blant annet at de siste årenes høye etterspørsel har ført til et betydelig høyere prisnivå, ikke minst på hotellrom.

Reisemålet med størst vekst er derimot ikke et sol- og bad reisemål. Europeiske storbyer generelt, og da Amsterdam spesielt, var populære reisemål denne sommeren. I perioden juni til august økte bestillingene til Amsterdam med hele 154 prosent.

– Samtidig som mange hadde fjorårets varme sommer friskt i minne og tok sjansen på at også årets sommer ville by på mye varme, vil mange gjerne oppleve noe nytt i løpet av ferien – nye steder og en annen matkultur enn våre egen. En storbyreise i Europa er da helt perfekt, mener Ellen Wolff Andresen.

Tickets mest populære reisemål sommeren 2019 (fjoråret i parentes)
Bangkok (1)
Amsterdam (8)
Kreta (2)
Antalya (9)
Split (5)
Mallorca (3)
Paris (10)
London (6)
Rhodos (7)
København (4)
Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt til og med 31. August med avreise 15. juni – 31. August 2019.

Share.

About Author

Comments are closed.