Tirsdag reddes reisearrangørene fra konkurs

På regjeringens pressekonferanse torsdag ble det varslet at det kommer en løsning for pakkereisearrangørene i revidert nasjonalbudsjett som legges frem 12. mai.

0

− Vi er veldig glade for at det endelig skal komme en løsning for pakkereisearrangørene. Vi har store forventninger til ordningen, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

Virke har siden mars jobbet for en løsning som vil kunne redde reisearrangørene. De samlede refusjonene som skal tilbakebetales forbrukerne for mars til oktober er estimert til å være opp mot 5 milliarder kroner.

− Det blir viktig at støtteordningen trer i kraft raskt, slik at pakkereisearrangørene kommer ut av en uholdbar situasjon og forbrukere kan få tilbakeført pengene sine.

Virke mener ordningen i all hovedsak må være en kompensasjonsordning, en statlig støtteordning. Men at det også kan ses på løsningsmodeller hvor deler av midlene kan gis som et bransjelån til RGF, som tilbakebetales solidarisk av bransjen, gjennom at det legges på en avgift på pakkereiser som selges fremover.

Hadde trengt sommerferie-svar allerede i dag
− Vi er skuffet over at reiselivsnæringen må vente nok en uke på informasjon om hva de skal planlegge for denne sommeren. De hadde trengt tydelige svar allerede i dag, sier Horneland Kristensen.

Overnattingssteder og opplevelsesbedrifter landet over er fremdeles usikre på om de tør å holde åpent denne sommeren. De vet fremdeles ikke om det vil åpnes for fritidsreiser som normalt.

Virke forventer at informasjonen om reiser i Norge, som er varslet 15. mai fra regjeringen, vil være tydelig både for alle som nå planlegger å reise i eget land i sommer og for virksomhetene.

− Reiselivsvirksomhetene ble truffet tidlig, og det kan ta lang tid før de er tilbake til normalen. Mange er på randen av konkurs, og trenger avklaringer. Virke jobber sammen med resten av reiselivsnæringen og FHI, med å få på plass gode bransjestandarder. Virksomhetene kan få til mye god aktivitet innenfor gode smittevernsrutiner, sier Horneland Kristensen.

Share.

About Author

Comments are closed.