Thomas Cook bekrefter bud for Ving

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook bekrefter at det delvis svenske investeringsselskapet Triton har gitt et uforpliktende bud på selskapet.

0

Dette fremgår av en pressemelding hvor budet fra private equity-gruppen Triton Partners er beskrevet som svært foreløpige og veiledende.

– Konsernet vurderer for øyeblikket dette tilbudet i tillegg til den løpende strategiske gjennomgangen som ble annonsert i februar 2019. Konsernet har mottatt flere bud, inkludert for flere eller enkelte deler av flyselskapet, sier Thomas Cook i pressemeldingen.

Verdens eldste reisebyrå vurderer allerede et salg av flyselskapet for å skaffe penger til å tilbakebetale gjeld. Det gjeldende budet gjelder imidlertid virksomheten i Danmark, Sverige, Norge og Finland, rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

Det inkluderer de nordiske merkevarene Ving, Tjæreborg og Spies.

Triton Partners kjøpte tidligere i år den europeiske turoperatøren Sunweb Group, som betjener rundt én million kunder årlig.

– Thomas Cook-gruppen vurderer for øyeblikket dette tilbudet fra Triton samtidig med den pågående strategiske gjennomgangen av selskapets flyselskap, heter det blant annet i pressemeldingen fra Thomas Cook.

Der står det også at «gruppen har mottatt flere bud, inkludert for hele og deler av flyselskapet. Styret i Thomas Cook Group vil vurdere disse tilnærmingene med sikte på å maksimere verdien for alle aksjonærer.

Den skandinaviske virksomheten har en sentral posisjon ikke minst i Thomas Cooks vintervirksomhet, da mange nordeuropeere flyr sørover på jakt etter varmen på denne tiden av året.

Charter-operasjonen i Norden generelt sett har for øvrig vært hyggelig butikk for Thomas Cook over flere år.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.