Thailand og Kanariøyene julas utenlandsfavoritter

Av de 33 prosent av oss som planlegger å ta juleferie i år oppgir 16 prosent at de har tenkt seg til utlandet.

0

Det er omtrent på samme nivå som i fjor. Ti prosent oppgir at de har planer om å slappe av, sole seg og bade i juleferien, viser Virke Reiselivs årlige befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner.

Thailand og Kanariøyene er klare feriefavoritter for de som ønsker en varmere jul.

– Mange røde dager faller på virkedager denne julen. Tar man noen ekstra fridager kan man sitte igjen med to uker ferie. Alt ligger dermed til rette for at folk kan ta seg en tur til varmere strøk, sier leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.

93 prosent av de spurte oppgir at formålet med høytiden er å tilbringe tid sammen med familie og venner.

– Uavhengig av hvor man velger å feire jula er kvalitetstid med våre nærmeste viktig for oss i juleferien, sier Bergmål.

Rundt 28 prosent oppgir at de skal bruke julen til å nyte gode måltider, både hjemme og på restaurant. 15 prosent av nordmenn oppgir at de vil bruke fridagene som følger med julen til å dyrke egne interesser, mens 14 prosent sier at de skal bruke ferien til å utøve aktiviteter.

Samtidig som mange vil til utlandet i jula, er også flere enn noen gang opptatt av miljø når de skal reise.

– Reiselysten er på topp, samtidig som stadig flere av oss er opptatt av at reisene våre skal være så bærekraftige som mulig, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.

Interessen for bærekraftige reisealternativer blir stadig blir større. I Virkes undersøkelse svarte 33 prosent at miljø er styrende for deres valg av destinasjon og reiseprodukter, mot 23 prosent i 2017. 37 prosent svarte av det er svært eller ganske viktig at de som selger reisene legger til rette for bærekraftige eller miljøvennlige reisealternativer, og av disse svarte 49 prosent at de var villige til å betale mer for et reisealternativ som ga dem god miljøsamvittighet.

– Reiselivsbransjen tar signalene fra forbrukerne på alvor. Mennesker skal fortsatt reise og møtes, men avtrykket fra reisene våre må ned. Det vil bransjen bidra til, sier Bergmål.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.