Tester spiselige kopper

Spiselige kopper kan bli hverdagen på flyvninger om noen år. Flyselskapet Air New Zealand tester nå dette ut når de serverer sine reisende kaffe og te om bord.

0

Koppene er laget av biscotti (italienske kjeks) med vaniljesmak, som skal bidra til å kutte ned på engangskopper for å sikre et mer bærekraftig forbruk, skriver Aftenposten.

Det er det newzealandske selskapet Twiice som produserer koppene, som foreløpig er et prøveprosjekt hos flyselskapet Air New Zealand.

SAS som skal spare 51 tonn plast i året har ifølge avisen ingen planer om å innføre spiselige kopper.

– Det som i en kort horisont kan få ned utslippene er større tilgang på biodrivstoff. Flyet bidrar til verdiskapning i Norge og opprettholder vår velstand. I en verden full av konflikt er det ingen vei å gå og slutte å reise, sier SAS’ kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen følgende til Aftenposten på spørsmål fra Aftenposten om man heller skal kutte ned på antallet flyvninger.

Norwegian sier at de også jobber med å få med avfallsmengden.

– Vi jobber løpende med å bytte ut flere plastprodukter med mer miljøvennlige alternativer om bord der det er mulig, skriver kommunikasjons-rådgiver i Norwegian, Tonje Næss, til avisen.

– Det viktigste vi som flyselskap kan gjøre for miljøet å investere i nye fly og ny teknologi, skriver Næss i Norwegian til Aftenposten.

Share.

About Author

Comments are closed.