Stordalen kjøper finsk luksushotellkjede

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels kjøper hotellgruppen Kämp Collection Hotels i Finland.

0

Kjøpet det er snakk om inkluderer Finlands mest kjente og ikoniske hotell – Hotel Kämp – i hjertet av byen, og som landets elite gjennom tiår har frekventert.

– Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv, og er en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen, sier Stordalen.

Unik merkevare

Hva det vil koste den norske hotellmagnaten er ikke kjent, men ifølge DN har Stordalen betalt godt over én milliard kroner for egenkapitalen i Kämp Collection Hotels.

Kjeden har til sammen elleve hoteller med 1 406 hotellrom, samt 350 rom på vei, 17 restauranter og mer enn 550 ansatte, og er markedsleder i luksus- og livsstilsegmentet i Finland.

Stordalen mener Kämp er en «perfekt match» for Nordic Choice Hotels.

– Nordic Choice Hotels skal være et nordisk hotellkonsern, og som ny eier av Kämp Collection Hotels blir vi for alvor en viktig nordisk spiller, sier han i en pressemelding.

Stordalen kjøper ut equity-fondet Capman, som han ifølge Dagens Næringsliv måtte gå flere runder med før de endelig ville snakke med ham.

– Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet, sier Stordalen.

– Hotel Kämp er en institusjon i Helsinki, og Kämp Collection Hotels sin samling av hoteller har en unikhet og særegenhet som det globale hotellmarkedet knapt har sett maken til. I tillegg er verdiene de står for og kulturen blant ansatte en perfekt match for Nordic Choice Hotels. Vi er både stolte og ydmyke over å skulle drive Kämp Hotels videre og ønsker å bevare de flotte tradisjonene som merkevarene representer, sier eier og grunnlegger av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Historien til Kämp Hotels startet i 1887 da grunnlegger Carl Kämp bygget Grand Hotel i Helsinki, som i dag heter Hotel Kämp og er Finlands mest kjente og ærverdige hotell. I dag består hotellkjeden av en samling av hoteller med sterke selvstendige merkevarer, som inkluderer blant annet Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian og Klaus K. I tillegg driver Kämp Hotels noen av Finlands mest kjente restauranter.

I 2019 har selskapet mål om å omsette for 100 millioner euro (MEUR).

Raskest voksende marked

– I 2016 åpnet vi våre første to Clarion-hoteller i Finland, og i 2016 ble det finske boutiquehotellet F6 i Helsinki også del av porteføljen. Med over 200 hoteller på over 100 destinasjoner er ambisjonen å bli det beste hotellselskapet i Norden med bred dekning i alle store nordiske byer. Ekspansjonen i Finland er derfor et viktig strategisk steg for konsernet. Luksus- og livsstilsegmentet i hotellbransjen vokser globalt, og med kjøpet av Kämp Hotels styrker vi vårt tilbud av premium-hoteller i Norden, sier administrerende direktør i Nordic Choice hotels, Torgeir Silseth.

Kämp Collection Hotels er kjent for sine ikoniske hoteller, med åtte premium-hoteller i den finske hovedstaden Helsinki, ett hotell i Sello, Espoo og ett hotell på terminalen til Helsinki Airport, samt Kailaniemi Towers i Espoo som åpner i 2023. Hotellkjeden har til sammen 1406 hotellrom, samt 350 i rom i pipeline, 17 restauranter og mer enn 550 ansatte.

– Stordalen og Nordic Choice Hotels har vist en imponerende evne til å bygge sterke selvstendige merkevarer som At Six i Stockholm og The Thief i Oslo. Vi er overbevist om at Nordic Choice Hotels er en utmerket match for Kämp Collection Hotels og ser frem til å gi våre nåværende og nye gjester en fantastisk opplevelse på våre hoteller, sier administrerende direktør for Kämp Collection Hotels, Laura Tarkka.

Finlands popularitet som reisedestinasjon har vokst kraftig de siste årene, både blant nasjonale og internasjonale reisende. I 2019 ble landet kåret til «The number one country to travel to» av Business Insider, og er per i dag det raskest voksende hotellmarkedet i Norden – innen luksussegmentet.

– Finland og Helsinki er i vinden som aldri før. I tillegg til å ha verdens lykkeligste innbyggere, er Finland kåret til det mest grønne, stabile, frie og tryggeste landet på kloden. Med kjøpet av Kämp Collection Hotels knytter vi de Nordiske landene enda tettere sammen, og har som mål å bidra til å øke Finlands attraktivitet som reisedestinasjon både i Norden og internasjonalt, sier eier og grunnlegger av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Kjøpet av Kämp Collection Hotels skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland i løpet av høsten 2019.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.