Stjernenavn til Amerikalinjen

Petter Stordalens nye boutiquehotell Amerikalinjen har sikret seg to meritterte medarbeidere – Steffen Hansen og Slavomir Kytka – som henholdsvis kjøkkensjef og barsjef.

0

Steffen Hansen var med og startet blant annet Vaaghals, og hadde også ansvaret for å utvikle Grefsenkollen fra en litt «avansert vaffelbod» til et sted gjestene bokstavelig talt kan nyte kulinariske høydepunkter. Han var kjøkkensjef ved begge steder. Hansen har også uvurderlig erfaring fra stjernerestauranter som The Ritz Hotel Restaurant i London, samt Marcus Wearing i London og Matsalen i Stockholm. De to sistnevnte hadde begge to stjerner i Michelin-guiden mens Hansen var der.

35-åringen kommer nå fra rollen som kjøkkensjef på Oslo-restauranten Astral, som i skrivende stund er rangert som nummer 12 av norske restauranter i matguiden White Guide.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å ha kapret Steffen. Han har bevist gang på gang at han tilhører toppsjiktet av norske kokker. Dessuten har han uvurderlig erfaring fra oppstart av flere restauranter ved å etablere dem i toppen av det restaurant-Norge har å tilby, sier Ørjan Lundmark, sjef for mat og vin på Amerikalinjen, i en pressemelding.

– Amerikalinjen er i mine øyne landets mest spennende hotellprosjekt akkurat nå, sier Steffen Hansen.

– Det er rett og slett en drømmejobb for meg som i hele min karriere har jobbet med det norske kjøkkenet. Nå gleder jeg til å finne nye uttrykk i spennet mellom Norge og Amerika. Matopplevelsen skal ikke bare være en attraksjon for hotellets gjester, men forhåpentligvis også byens befolkning. Vi må ha hårete mål og en av drømmene våre er å øke interessen for Oslo som destinasjon for «foodies» fra hele verden, sier Hansen.

Slavomir Kytka blir barsjef på Amerikalinjen.

På barsiden er det Slavomir Kytka som skal overraske gjestene. Kytka – opprinnelig fra Slovakia – er kjent som en av landets desidert største bartendernavn og merittlisten i internasjonale konkurranser er svært omfattende. Blant annet vant han Europafinalen for Pisco Waqar i 2017, han vant konkurranser for både Merlet og Jägermeister i 2016 og Beefeater året før.

Men det er ikke «bare» særdeles sterke resultater i konkurranser Kytka er kjent for. Nå sist kommer han fra stillingen som Bar Manager på Ism i Oslo, viden kjent for sitt ekstraordinært høye nivå og kreativitet. Tidligere har han jobbet både på The Thief og flere velkjente steder i London, blant annet Scarfes Bar, Duck & Waffle, Sanderson Hotel og Floridita.

– Jeg er ufattelig stolt over å bli en del av Amerikalinjen og her har vi en ekstraordinær mulighet til å skape noe stort og annerledes i en bygning som oser historie. Vi skal skape noe nytt, midt i hjertet av Oslo og jeg ser virkelig frem til å samarbeide med nye, fantastiske kolleger og å starte en ny æra, sier Kytka.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.