Sterk i troen på Albania

Dødstallene stiger i Albania. Minst 25 mennesker er bekreftet døde og over 600 er skadd etter det dramatiske jordskjelvet. – Durrës kommer tilbake etter dette, mener turoperatøren Apollo, som satser stort i den albanske feriebyen.

0

To av de siste som ble funnet omkommet, mistet livet da et hotell kollapset i kystbyen Durrës, som ligger 33 kilometer vest for Tirana.

Sterk i troen

– Det kraftige jordskjelvet har ført til alvorlige konsekvenser, og dessverre har liv gått tapt, sier Albanias statsminister Edi Rama.

Apollo har kontrakt med hele seks hoteller i Durrës. Neste sommer øker turoperatøren med ny rute til Albania fra Bergen. I tillegg får Trondheim mer Albania på programmet, med turer som også inkluderer Saranda sør i landet.

– Dette er jo bare så usigelig trist, sier presseansvarlig Beatriz Rivera.

Apollo er nå i jevnlig kontakt med sine samarbeidspartnere i Albania.

– Slik det ser ut nå er ingen av våre hoteller berørt, sier Rivera.

Albania var en av Apollos mest populære sommerdestinasjoner sist sommer, og operatøren er fortsatt sterk i troen.

– Vi har stor tro på at Albania vil vokse ytterligere neste år tross dette, sier Rivera.

Får hjelp

Skjelvet inntraff like før klokken 4 natt til tirsdag om lag 34 kilometer nordvest for hovedstaden Tirana, opplyser det seismologiske senteret som overvåker Europa og Middelhavet (EMSC).

Én person mistet livet da han hoppet ut av huset sitt da skjelvet rammet, ifølge myndighetene. En annen person omkom da en bygning kollapset i Durrës.

Flere personer mistet også livet da en bygning kollapset i Thumanë, som ligger 36 kilometer nord for Tirana, ifølge landets forsvarsdepartement. Det meldes om at minst tre leilighetsbygg og en kraftstasjon ble påført skader i dette området.

Rundt 400 soldater har satt opp telt i de rammede byene for å gi ly til folk som har fått sine hjem ødelagt.

Flere naboland, EU og USA har tilbudt støtte. Kosovo har sendt et beredskapsteam for å hjelpe Albania med å takle konsekvensene av det kraftige skjelvet.

Flere etterskjelv fulgte nattens kraftige skjelv, som ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Survey (USGS) er det kraftigste i Albania på 20 år.

I september ble minst 108 mennesker skadd da Albania ble rammet av et kraftig jordskjelv. Det skjelvet hadde en styrke på 5,8, og episenteret var også ved kystbyen Durrës.

Share.

About Author

Comments are closed.