Starbucks åpner kaffebar i Italia

Kaffegiganten Starbucks åpner torsdag sin første kaffebar i Italia, halvannet år etter at Milano-kafeen var planlagt å åpne.

0

Åpningen markerer starten på et ambisiøst prosjekt for Starbucks, som håper å etablere seg på det italienske markedet, der kaffen har en sterkere kulturell posisjon enn i de fleste andre land.

Kaffebaren på Piazza Cordusio-plassen i Milano er 2.300 kvadratmeter stor og har nærmere 300 ansatte. Den skulle etter planen åpne i begynnelsen av 2017, men åpningen har blitt utsatt flere ganger.

Tidligere administrerende direktør i Starbucks Howard Schultz, som i sommer gikk av og fremdeles ryktes å ville stille som presidentkandidat i 2020, har sagt at selskapet kommer til Italia med ydmykhet.

– Under mitt første besøk i Milano i 1983, ble jeg oppslukt i fellesskapet jeg fant på byens kaffebarer, og av øyeblikkene med genuin menneskelig kontakt mellom baristaer og kundene deres, sa Schultz, som i dag sitter i styret i Starbucks.

Det var etter turen til Milano i 1983 at Schultz reiste hjem til delstaten Seattle og åpnet den første kaffebaren som senere skulle utvikle seg til å bli Starbucks. (NTB)

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.