Stadig flere vil på tur

Hvitserk & Eventyrreiser økte i fjor omsetningen med 17 prosent til vel 63 millioner kroner. Resultat før skatt var på fem millioner kroner.

0

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Folk blir veldig begeistret over å få sett så mye på kort tid, sier Marit Vidnes, daglig leder i Hvitserk of Norway til Dagens Næringsliv.

Vidnes leder det nyopprettete selskapet i Hvitserk-familien som har spesialisert seg på norske naturopplevelser for utenlandske turister. Grunnlaget tar de med seg fra moderselskapet Hvitserk & Eventyrreiser, som i fjor økte omsetningen med 17 prosent til drøye 63 millioner kroner.

Styreleder Lars Hagen forklarer økt aktivitet med en friluftstrend over flere år.

– Det å gjøre noe i ferien sin, bruke kroppen og få fine opplevelser fremfor å late seg, det tiltaler folk. Samtidig får det vi driver med økt oppmerksomhet, sier han til DN.

Hvitserk er Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser, og selskapstallene viser at stadig flere nordmenn ønsker å utfordre seg selv i ferien.

I fjor tilbød Hvitserk 120 turer til 40 ulike land. Blant de mest populære nevnes kortere fjellturer i Europa – Alpene, Mont Blanc, Dolomittene og Korsika, samt generelt økt pågang for de turene som er blitt tilbudt gjennom mange år – i Himalaya i Nepal, Machu Picchu i Peru og Kilimanjaro i Tanzania.

Rundt 1500 reiste med Hvitserk i 2017, og alderen varierer fra 30 til 70 år, med en god blanding av single, par og venner. Fellesnevneren er at de er spreke og vant til friluftsaktiviteter.

En av grunnene til at Hagen tror det går så godt med selskapet er at de i fjor skilte ut Hvitserk of Norway som et eget selskap, som arrangerer turer for utenlandske turister i Norge.

– Det er en satsing vi har hatt tro på lenge, og drevet med lenge, men som har belastet regnskapene en del. Det er et spennende selskap. Selv om vi driver over hele verden, vet vi jo at Norge er det flotteste landet å reise i, sier Hagen.

Daglig leder Marit Vidnes i Hvitserk of Norway legger til:

– Vi startet firmaet i september i fjor og gikk i minus i 2017, som vi kalkulerte med. Men vi satser på sterk og rask vekst. Vi har god omsetning i år og bygger for å bli større selv om budsjettet går i underskudd i år og, sier hun.

Blant turene som arrangeres er de mest populære Trolltunga i Hordaland, og Preikestolen og Kjerag i Ryfylke i Rogaland.

– Vi økte til 15 turer i år og blir sikkert nødt til å legge til flere. Disse stedene er veldig «Google-vennlige», og kalles «the rock stars of Norway,» sier Vidnes.

Mens Hvitserk har et noe mer begrenset marked, sier Vidnes at de ser en veldig stor interesse for å komme til Norge og oppleve aktive turer

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.