Soria Moria i Telemark

I oktober lanseres Soria Moria, et kunstsmykke av en badstue innerst i enden av Telemarkskanalen ved Dalen i Telemark. – Vi har stor tro på at dette vil skape økt trafikk til Telemarkskanalen, kommenterer daglig leder Pål Kleffelgård i Telemarkskanalen Regionalpark.

0
Soria Moria skal fungere som et samlingspunkt for alle – et sted for hvile og refleksjon, for møte og samtale. Det være seg lokalbefolkningen som kan arrangere saunakvelder, hotellgjesten som kan rusle i slåbrok gjennom parken, vandreren som kommer ned fra fjellet eller den slitne syklisten etter å ha tråkket oppover kanalen.
– I sosiale medier har vi fanget opp at det har vært praktisert Yoga på trebrygga til badstua, sier en fornøyd daglig leder i Telemarkskanalen regionalpark, Pål Kleffelgård som understreker at det er akkurat slik de har håpet Soria Moria ville bli oppfattet.
Inspirasjonen til badstua er hentet fra omkringliggende landskap og historie. Bygget sin karakteristiske silhuett er en tolkning av de skånede fjellsidene som forsvinner ned i Bandak. Kledningen av spon er inspirert av lokal byggeskikk og innimellom tresponene blinker det av gull. – Gullsponen refererer til kontrasten som oppsto mellom lavmælte telemarkinger og overdådig utenlands overklasse under etableringen av Dalen hotell på slutten av 1800- tallet, forklarer arkitekt David Fjågesund i Feste landskap/arkitetktur.
Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.