Solskjær-effekten gir rekordtall til Manchester

Fra Ole Gunnar Solskjær ble manager i Manchester United har bestillingen av reiser til den engelske byen der fotballklubben holder til økt med 92 prosent sammenlignet med samme periode året før.

0

Britiske klubber som Manchester United, Liverpool og Arsenal trekker tusenvis av fotballglade nordmenn til øyriket. Med Solskjær i førersetet for Manchester United har interessen med andre ord økt til rekordhøye nivåer, viser bestillinger hos Ticket Feriereisers.

Det har ifølge reisebyrået vært mange norske fotballspillere både i Premier League og i Championship opp gjennom årene uten at det har hatt særlig effekt på bestilling av reiser til de aktuelle byene. I hvert fall ikke bestillinger som tydelig kan knyttes til rene fotballreiser.

Så kom Ole Gunnar Solskjær. Med ham som vikarmanager for verdens største fotballklubb har det tatt helt av. Den enorme nasjonale og internasjonale interessen for ham og laget har resultert i enda større interesse for fotballreiser – og da særlig reiser til Manchester.

I perioden fra Solskjær ble manager før jul og frem til 21. januar har bestillingene til Manchester altså økt med 92 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, og byen klatrer med det fra 16. til 6. plass på topplistene.

I tillegg kommer de som reiser til London og for eksempel tar tog videre, som ikke omfattes av denne statistikken.

– Mange velger nok å fly nettopp til London fordi man har flere avganger å velge mellom, og ikke minst vil prisen være lavere enn til Manchester. Så i realiteten er nok økningen av fotballgale nordmenn som vil oppleve Solskjærs Manchester United på Old Trafford enda høyere, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Foreløpig styrer Solskjær «The Red Devils» frem til sommeren 2019. Om han da reiser hjem til Molde vil ventelig bestillingene til Manchester går tilbake til normale nivåer.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.