Solid økning i weekendreiser

Ferske tall fra Ticket viser at vi reiser stadig mer på helgeturer. Klassikere som Amsterdam og Paris er de mest populære.

0

Høsten er en spesielt attraktiv periode for weekendreiser, og hos Ticket har antallet bestillinger av helgeturer økt med 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg til de to nevnte storbyene frister også Manchester og København.

– Med høsten kommer også lysten på storbyopplevelser. Sol og bad frister ikke like mye akkurat nå, da vil vi heller ha en reise til en herlig storby for noen dagers miljøskifte, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket, i en pressemelding.

Europeiske storbyer er fortsatt favoritten. Denne høsten ligger Amsterdam øverst på topplisten med en økning på 89 prosent. Paris, på plassen bak, øker med 56 prosent, men det er Manchester som øker mest – opp 147 prosent mot i fjor. Mye takket være Solskjær-effekten.

Det er ellers de samme reisemålene som går igjen, bare med innbyrdes rokkering i forhold til høsten 2018. Utenfor topp ti-listen øker bestillingene til en rekke byer. Til for eksempel Düsseldorf, Madrid og Edinburgh er bestillingene mer enn doblet.

Den viktigste perioden for høstenes bestillinger er fra skolestart i slutten av august frem til midten av september.

– I perioden fra skolene starter opp igjen etter ferien og vi går tilbake på jobb begynner mange å planlegge høstens og vinterens reiser. På denne tiden er det også mange kampanjer man kan nyte godt av, sier Ellen Wolff Andresen.

Høsten mest populære weekendreisemål (fjoråret i parentes)
Amsterdam (2)
Paris (3)
Manchester (5)
København (4)
London (1)
Brüssel (7)
Berlin (10)
Reykjavik (6)
Praha (8)
Frankfurt (9)
Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt til og med 10.september med avreise 1. september – 30. november 2019. Reiselengde: 2-5 dager.

Share.

About Author

Comments are closed.